Ansette nye medarbeidere i 2023? Merkevare og kandidatopplevelse kan være nøkkelen

HR

Dagens arbeidsmarked er preget av rekordhøyt antall utlyste stillinger og konkurranse om nye medarbeidere. Vi i Compute People har gjennomført rekrutteringsoppdrag for våre samarbeidspartnere i SMB-bransjen og har opparbeidet oss erfaring om hva som skal til for å tiltrekke og ansette nye medarbeidere.

Det handler blant annet om selskapets merkevare og attraktivitet, samt kandidatens opplevelse av prosessen. Som ekstern partner kan vi bidra på ulike måter, slik at rekrutteringen blir profesjonell og kandidatvennlig. Dette gjør våre kunder mer attraktive i arbeidsmarkedet.

Våre kunder er våre samarbeidspartnere. Vi spiller hverandre gode og bidrar med det vi kan fra hver side. Der våre kunder er best på sitt fag og forretningsområde, bistår vi med tidsriktig kompetanse innen rekruttering og arbeidsgiverattraktivitet. I tett samarbeid har vi som mål å øke selskapets attraktivitet, samt forbedre kandidatreisen for en samlet god opplevelse. Vi bistår i hele eller deler av rekrutteringsprosessen, og vi jobber digitalt.

Midgard; en fremtidsrettet og attraktiv arbeidsgiver

En av våre samarbeidspartnere er Midgard. Midgard er et moderne eiendomsselskap med en langsiktig tilnærming til utvikling og drift av bolig- og næringseiendom. Vi startet samarbeidet i 2021 og har siden den gang rekruttert to nye medarbeidere til dem. Ved bruk av deres merkevare og attraktivitet, samt våre system, jobber vi tett sammen for å gjøre kandidatreisen best mulig; fra stillingsutlysning, gjennom intervjuprosessen, til referansesjekk og tilbud.

«Min opplevelse med rekrutteringsprosessen til Compute har vært en av de beste jeg har erfart. Det første møte føltes lite formelt og veldig avslappet, noe som gjorde at jeg ble mer rolig gjennom hele prosessen. Jeg følte jeg ble godt kjent med intervjuer, før selve intervjuene. Etter dette fikk jeg følelsen av at jeg alltid hadde noen på «mitt lag» som gjorde at jeg var godt forberedt og kunne prestere bedre.» - Kandidat

Midgard og Compute arbeider markedstilpasset sammen, for å tiltrekke og møte aktuelle kandidater. Helhetsinntrykket teller i jakten etter de rette kandidatene. Med høy kompetanse internt, godt arbeidsmiljø og en merkevare som er attraktiv, evner Midgard å tiltrekke og ansette nye medarbeidere.

«Min opplevelse av rekrutteringsprosessen med Compute har jeg utelukkende gode skussmål. Jeg kan oppsummere prosessene med 3 beskrivende ord; profesjonell, fremoverlent og behagelig dynamikk.» - Magnus (Økonomisjef, Midgard Forvaltning AS)

Det er arbeidstakers marked, en rekke utlyste stillinger og flere har ønske/tanker om å skifte arbeidsstol. Vi som arbeidsgivere må jobbe annerledes for å få tak i nye medarbeidere og å holde på eksisterende medarbeidere. Compute People tror at merkevare og kandidatopplevelse er nøkkelen, hvor vi bistår med rådgivning og utførelse.

Vi arbeider med mennesker, men alt vi gjør er teknologidrevet!